Качествено отпушване на канали

Химическата и нефтохимическата промишленост, транспорта и корабостроенето, производството на пластмаси и хартия, хранителната и фармацевтичната промишленост, както и в изграждането е налице необходимостта от почистване и отпушване на канали, тръби, шахти и съоръжения.

Вертикални и хоризонтални щрангове, отклонения за мивки, душ кабини и подови сифони, трябва периодично да се почистват от утайките и депозитите, които водят до намаляване на производителността на отводнителните канали и загуба на качеството на полезното действие на системата.

Доскоро почти единственият начин за отпушване бяха ръчните канални уреди и широк спектър от химикали – от повърхностно активни вещества, концентрирани киселини и основи. Този метод, в допълнение към ниската производителност и ниската ефективност, е заплаха за здравето на персонала и на околната среда. В допълнение, много предмети, полепнали от вътрешната страна на тръбата, използвайки ръчния метод, е почти невъзможно да се почистват качествено и ефективно.

Между другото, сега специализираната техника за професионално отпушване на канали често се  използва в бранша, поради факта че производителите на такава техника се увеличават и заливат пазара.

През последните десетилетия, е разработена и широко използваната технология на хидродинамични почиствания (измиване и отпушване под високо налягане). На пазара се предлагат, от камиони оборудвани за отпушване с вода под налягане, така и малки уреди под налягане за домашно ползване. Принципът на хидродинамичния способ за отпушване на канали е елементарен, чрез мощни помпи се нагнетява водата и посредством маркуч завършващ с дюза се почиства канала. Под високо налягане се подава в работната зона чрез тези специални дюзи, като се образува реактивна сила, чрез която се придвижва маркуча към блокиралия участък в канала. Тъй като дюзите използват различни модификации на струята на високото налягане, се подменят в зависимост от отпадъчния материал произвел запушването.

Хидро единицата за отпушване с високо налягане има няколко предимства. По-специално, за хидродинамичните машини – нежно отстраняват мръсотията и утайката в канализацията, като продухват много добре затлачени участъци. Недостатъците са, че са предимно за прави участъци, където може да се постигне максимално налягане на водата и голяма ефективност на работа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *