Отпушване на канализация – съвети

Отпушване на пластмасови тръби за изтичане на вода от вана, мивка, кухненска мивка и др. Тръбите са склонни да се запушват. В банята причина за запушване са – косми, сапун а в кухнята – хранителни остатъците и мазнини. Възниква въпросът, как се осъществява отпушване на канализацията?
Има няколко начина за отпушване на канали и тръби.
Първо, трябва да използвате буталото. С помощта на дълга дръжка създавате вакуум, така че да избутате боклука в канала и да го отпушите.
Техниката за прилагане е проста – с камбаната блокирате отвора и внимавате да не прелива вода от санитарния прибор и натискате с буталото няколко пъти. Ако ефектът е нула, ще се наложи да се приложи ръчната хидравлична помпа. Тя е пълна с вода от чешмата и се поставят отново върху отвора и процедурата е същата като с буталото. Буталото, пълно с топла вода създава налягане, импулси и размества образуваните запушвания в каналите.
Можете също да използвате химикали, които се продават в огромни количества на пазара. Ако те могат да помогнат – добре. Ако с тях нищо не става – и не можете да разрешите основният проблем и все още има ужасна миризма и е невъзможно да се отървете от нея. Затова е по-добре да се въздържате от използването на химикали.
Друг полезен инструмент за отпушване на канали и запушени тръби са металните кабели. Това е гъвкав намотка от тел или пружина, която се вкарва в запушената дупка. Единия край се вкарва в канал а другия с дръжката на телта се върти за да се изтласква в канализационната тръба и да избутва на боклука и да отпуши тръбата.
Ако обаче запушването е в сифона на санитарния прибор и за това телта  не може помогне в борбата срещу отпадъците, е необходимо да се разглоби сифона под мивката от тръбата за източване. След това, при определени обстоятелства, сифона се почиства със стара четка за зъби или отверка и се измива обилно с топла вода.
Химически препарати, за разтваряне на мазнини са вредни за околната среда и тяхното използване е в изключителни случаи, независимо от факта, че за почистване на канализация те имат по-добра възвръщаемост от механични методи.

Ако въпреки нашите съвети, вие не можете да се справите сами, потърсете нашите услуги за отпушване на канали https://www.kanalmaistor.com и ние ще ви помогнем, като си свършим работата професионално и качествено.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *