Канал запушен от корени

корени от канализацияНаш колега сподели, как се е натъкнал на канал, който е бил много сериозно запушен от корени.  Съжаляваме, че не можем да ви покажем снимки, но той самият тогава не е разполагал с камера или  фотоапарат, за да заснеме поразителната причина за запушване на канализацията. Наложило се да  използва електрически трион и лека по-лека започнал да реже корените, било доста трудно тъй  като те били много и много заплетени. Изрязвайки тази тапа образувала се на дъното на шахтата  се оказало, че тя е дебела около 30см.

Друг колега разказва, как често му се случва да реже корени проникнали в канала на места извън  града намиращи се в гористи местности. Една такава случка е свързана с клиент, чийто канал на  къщата често се запушвал и редовно викал фирми за отпушване на канали, но отпушеният канал  траел само от няколко седмици до един месец и отново се налагало да бъдат викани специалисти. И  така един ден си направил сметката, че плаща прекалено много за отпушване, а проблема бил само  временно разрешаван, затова решил да повика фирма, която да му направи видео диагностика на  канала. Така и сторил, повикал специалистите, а те от своя страна го разпитали къде, в кой  участък се запушва канала, за да знаят откъде да вкарат камерата за видео диагностика на  канализацията. След като уточнили запушващият се участък, те вкарали камерата в канала и  забелязали не много плътна, но сериозна тапа от корени, която задържала боклуци и причинявала  запушване. Колегите показали на собственика, положението в което се намира канализацията му, и  му предложили да направят ремонт.

Човекът, който ги повикал (собственика) въобще не се двоумял дали да приеме офертата за ремонт  или не, тъй като ежемесечното отпушване на канала вече му струвало много средства и искал  веднъж завинаги да се приключи с този проблем. От фирмата му обещали да започнат още утре и  така на другия ден започнала работа по подменяне на тръбата в проблемният участък от  канализацията. Разкопали от шахта до шахта и сменили тръбата, в която прониквали корените на  близките дървета, освен това изрязали корените намиращи се в близост до канала, за да не  проникнат и в ново прекараната тръба. Ремонта бил приключен за един ден, а след проби и видео  диагностика на ново прекараната тръба, вече ясно се виждало, че канала е изключително чист от  корени и с добър наклон така, че да не се събира вода, която да изтича в почвата и да привлича  към себе си корените на близките дървета, които търсят влага.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *