Канализация, поддържане, отпушване и ремонт

Работата по канализацията може да бъде рутинна, превантивна и аварийна. Основната задача на отпушване на канали е освобождаването на тръбите от постоянната мръсотията и бактериите, които имат потенциал и условия за възпроизводство тук. Също така почистване на отпадни канални води – е един вид гаранция за дългия живот на тръбите. Имайте предвид, че има разлика между почистване на отпадни води от случай на случай (например, само в извънредни ситуации), и пречистването на тръбите редовно. Във втория случай, канализация се поддържа за по-дълго време стига да има съгласие от собствениците на имота.

Възможно е и на някои места, канализация да е с бетонни тръби, но те също на снадките /ако не са добре направени/ са слабите им места, които се установяват при процедурата по отпушване на канали. Друг бич за бетонните и азбесто-циментови канали /с които са изградени парцелните канали/, е агресивното движение на подпочвени или канални води, както отвън така и отвътре, при такива моменти канализацията може да се изолира. Каналните тръби в парцела се вкопават на такава дълбочина, която да позволи приемането на водите от помещенията или другите отводнителни съоръжения, но трябва да има един минимум от един метър дълбочина за да не замръзне зимно време или ако от там преминават автомобили.

Каналите могат да се поставят и на по-малка дълбочина, но трябва добре да се обезопасят, за да не се счупят или повредят от слягане или притискане. Разположението на парцелната канализация е правилно да бъде на известно разстояние от сградата и по възможност да се включва към градската канализация отделно сградовите канали, тъй като при повреда или теч, водата да не попада в основите на постройката и по този начин да ги отслабва. В тези участъци на канализацията се застроява и шахти или специални отвори които да позволят надзор при отпушване на канали или диагностика на тази част от мрежата.
За повече информация ето ви връзка тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *