Отпушване на канали

Хидро отпушване на каналЗа да се гарантира нормалното функциониране на канализационните системи в жилищни, офиси, промишлени и различни други предприятия, е необходимо периодично да се извършва почистване. Нашата компания е специализирана в поддръжката и ремонта (аварийно) на работата по канални мрежи от този тип и отпушване на канали. В зависимост от вашата ситуация, компанията може да провежда хидродинамично промиване на канала, и почистване на канализации по химически или механичен начин.

Съвсем ефективен метод за почистване на тръби с диаметър 50 – 200 мм от различни депозити и блокажи е хидродинамичното отпушване на канализацията. Технологията се появява за първи път в 50-те години на миналия век, но е била използвана само като допълнение към процеса на почистване – механично. В момента, хидро технологията е използвана по-често, отделно, така и съвместно с други видове отпушвания. Хидродинамичния метод на промиване на канали става с помощта на мощна струя вода под налягане, което обикновено е 150 – 300 атмосфери. Каналните депозитите са прилепени без разстояние от стената на тръбата и се отстранява чрез водната струя, която служи за отпушване на канали. Оборудването за тази технология се прилага по много различен метод: Резервоари, помпи, високо налягане, хидродинамични машини, тежки машини и други канализационни уреди и техника.

За тръби с малък диаметър (под 150 мм) са най-подходящи и компактни мини вомите, за мобилен превоз, и със комплект специални дюзи за маркуча. Всяка дюза може да има различни характеристики на дизайна, главните сред тях са – броя и размера на дюзата, чрез които се образуват водни струи от някои ъгли, на посоката и налягането. За тръби с диаметър над 200 мм се използват по-мощни единици хидродинамични помпи. Когато се изплакват превантивно почистени канализационни тръби от слоевете на оригиналното си напречно сечение, както и при отпушване на канали се възстановява оригиналния вид на канала. Ако хидродинамично почистване на канализационни тръби не дава желаните крайни резултати, се използват други процедури за отпушване и промиване на каналите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *