Отпушване на тоалетна

В зависимост от тежестта на запушване, има редица начини, за да се извърши отпушване на тоалетна. Преди да започнете, е важно да разберете причината на запушването, ако можете. Може да попадне играчка ако има деца, и да се наложи да бъдат отстранени с помощта на специален прибор или с гъвкаво парче навити тел, която да се вкара в тръбата на тоалетната, за да изкарат попадналите предмети. Ако запушването е просто, причинено от голямо руло от тоалетна хартия, вероятно може да се пробута в канализацията но не винаги. Бъдете внимателни относно използването на химически почистващи препарати за отпушване на тоалетните, тъй като те не могат да премахат попадналия предмет от чинита нито да го разтворят.

Ако сте установили, че запушването не е причинено от елемент, като играчка, трябва да го извадите от тоалетната. Ето една отлична идея да се закачит с кука и да се извади, но да се внимава да не се нарани порцелана на чинията. Опита за отпушване може да излезе сполучлив ако се опитате да намери надеждна, добре направена тел, която да се свърши работата, като тя ще се сгъва и изправя
за да стигне до твърдия предмет, и да го пробута или извади от тоалетната чиния, но си сложите ръкавици, така че можете да се предпазите от ненужно изцапване.

Ако тоалетната е пълна, започнете да отсранявате част от водата в тоалетната чиния с кофа. Това ще помогне за предотвратяване на разливане докато отпушвате тоалетната. Изсипете кофата в мивката или ваната, но внимавайте да не ги запушите и тях. На следващо място, покрийте пода около тоалетната с кърпа за да се предпазите от разлив на вода. За отпушване на тоалетна е необходимо бутало, поставете буталото в тоалетната чиния, покрийте отвора в купата на тоалетната чиния с буталото, за да уплътните добре. Действието с помпата бутало е енергично е надолу и нагоре
няколко пъти, създавайки налягане на водата, която трябва да принуди запушения участък да се изчисти.

След като отпушите тоалетната с буталото, извършете промиване, за да се уверите, че е преминал боклука. Вие може да искате да предприемете промиване с тоалетното казанче, но внимавайте да не се получи преливане. Пожелаваме ви успех с тази неприятна работа по отпушване на тоалетна чиния.

Едно мнение по „Отпушване на тоалетна

  1. И моите наблюдения, като колега са, че тоалетната чиния се използва за изхвърляне на всякакви отпадъци и за това много често се запушват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *