Ремонт на тоалетно казанче

 

 

 


Щом сте попаднали тук
, най-вероятно вашето казанче за тоалетната се е повредило и вече е едно развалено тоалетно казанче, което желаете да ремонтирате. Но преди да преминем към ремонта на тоалетното казанче, нека ви запознаем с различните видове тоалетни казанчета.

Тоалетните казанчета се изработват от чугун, пластмаса /полимери/, фаянс и порцелан. Монтират се на стената или на самата тоалетна чиния /моноблокове/. Изработват се с различни форми като има и такива които се монтират в ъгъл. Има тоалетни казанчета с две степени на промиване – икономичен и пълен. Самото казанче се състои от корпус и в него са разположени пълнещото устройство и механизма осигуряващ пускането на водата.

Честият ремонт на тоалетното казанче се състои именно в повреда на пълнещото устройство или пускащият механизъм. Добре е да има монтиран и кран на изхода на водата, като при нужда да не се спира водата. Предлагат се и тоалетни казанчета които отвътре за изолирани със стиропор с цел да не се получава конденз и изолира шумът.

Ние ви предлагаме качествен ремонт на тоалетно казанче
и ви съветваме да не бързате да купувате ново казанче, тъй като старото може да се ремонтира, освен ако корпусът не е счупен. При чести повреждания на тоалетното казанче е добре да се провери налягането на водата. Предлагаме и уговаряме  ден и час за ремонт на тоалетно казанче удобен за клиента. Извършваме и подмяна на тоалетното казанче.
Всички тоалетни казанчета подлежат на ремонт включително и вградените.

Съвети:
1. Ако сметката ви за вода се е увеличила, добре е да погледнете дали нямате теч от тоалетното казанче.
2. Ако тоалетното казанче издава силен шум при пълнене е добре да смените пълнещото устройство.
3. Ако нямате кран преди тоалетното казанче е добре да се монтира.

Предлагаме ви качествена услуга – ремонт на тоалетно казанче за град София.

Подобни статии:
Ремонт на тоалетни казанчета

143 мнения по „Ремонт на тоалетно казанче

 1. Здравейте, прочетох статията ви за ремонт на тоалетно казанче и искам да ви попитам, тъй като имам проблем с моето тоалетно казанче. Като пусна водата, след това казанчето не се пълни – някои път започва да пълни, а друг път не. Може ли да ми обясните каква е причината, трябва ли да си купувам ново тоалетно казанче? Благодаря ви, предварително.

  • Привет, този ваш проблем означава че поплавъка в тоалетното казанче някъде закача и не може да слезе надолу за да отвори клапата и водата да тръгне в казанчето. Има два типа поплавъци – единият е тип „асансьор“ движението на поплавъка е нагоре /затваря клапата когато нивото на водата се вдига/ и надолу /отваря клапата когато се натисне казанчето и водата изтича/, това движение надолу при теб не се осъществява, но ако удариш казанчето малко по силно водата ще тръгне. Не е необходимо да купуваш ново тоалетно казанче а да почистиш самият поплавък за да може свободно да се движи през тръбичката в която лагерува или да го подмениш с нов поплавък.
   Другият тип поплавък представлява една ос /метална или пластмасова с дължина 15-20см/ която
   излиза от клапата и завършва с поплавък, разположена е в вертикално положение. Принципът е на работа е същия като горния. Ако тази ос или поплавъка опира някъде в казанчето при затворено положение на клапата, тя не може да се отвори след като пуснеш водата. Прегледай казанчето си, надявам се да съм ти бил полезен. Ако нещо не ти е ясно пак попитай.

   • Пак съм аз 🙂 След като дълго търпях проблема с моето тоалетно казанче, ми писна всеки път да го натискам по няколко пъти, за да започне да пълни. Дойдох отново на вашия сайт и разбрах, че извършвате ремонт на тоалетно казанче, съответно повиках ваш специалист, който дойде и го оправи. Оказа се, че от варовитата ни вода е имало наслагвания по поплавъка и той не е можел да се движи свободно. Мислех да си купувам ново тоалетно казанче, но Слава Богу се разминах само с ремонт на тоалетното ми казанче.
    Благодаря за помоща и приятна работа.

 2. здравейте моят проблем с тоалетното казанче е следния – водата започва да прелива и така си тече не спира автоматично както трябва да е смених устройството с поплавака работи известно време и пак прелива нещо се скапва .
  как да регулирам да си спира автоматично като напълни до определено ниво?
  казанчето е от по старите с палец за пускане на водата от дясно

  • Здравейте, като махнете капака на тоалетното казанче и пуснете водата, след като започне да се пълни наблюдавайте дали поплавъкът остава под вода. Ако е така трябва да го смените, ако обаче поплавъкът си стои над водата и водата ви изтича в казанчето, тогава трябва да го регулирате т. е. да намалите нивото в казанчето под нивото на преливната тръба, ако обаче водата продъжава да изтича – смяна на поплавъка. Надявам се че съм ви помогнал.

 3. Здравейте, моят проблем е такъв. Един ден спря водата за цял ден и като дойде казанчето не работеше, не щеше да се налива вода в самото казанче, помогнете ми моля.

  • Извинявам се, че малко се забавих с отговора за вашето тоалетно казанче. Проблемът при вас е че, след пускането на водата, в пусковия апарат са попаднали боклуци. За да се оправи тръбва да свалите пусковото устройство и да го продухате, след което отново да го монтирате и всичко ще бъде наред. Някои казанчета след меката водопроводна връзка има цедка на пускащото устройство, която трябва да се почисти и проблемът ще е решен. Успех.

 4. Здравейте,
  имам порцеланово тоалетно казанче. Преди около две години започна да тече в тоалетната чиния, когато не би трябвало. Смених арматурата на казанчето, но след известно време то отново протече. На какво може да се дължи това?

  • Когато го пуснете и водата изтече, веднага ли започва да тече или когато тоалетното казанче се напълни, тогава протича в тоалетната чиния?

 5. Здравейте,
  Нашият моноблок е със същият проблем като горния случай – започва да изтича вода в тоалетната чиния след като се напълни казанчето. Понякога този теч не спира и отново пускаме водата (може по няколко пъти) докато спре. Също има теч отнякъде, тъй като около тоал. чиния е мокро. Какъв ремонт е необходим?

  • Поплавъчното устройство /пусковия механизъм/ на тоалетното казанче, е за смяна.

 6. Повреди ми се впускателния клапан на тоалетното казанче. Купих нов, който трябва да се монтира, но е нужен преходник, който също е закупен. Имате ли възможност да извършите тази услуга ?

 7. Нашето казанче е от старите, при които се дърпа за да пусна водата, постоянно прелива, сменихме поплавъка но пак тече.

 8. Здравейте! Благодаря за хубавите съвети, които давате. Мисля, че не срещнах идентичен проблем с моя, ако е така, моля за извинение.
  Казанчето ни е от старите(подобно на човека по-горе), но проблемът е, че когато се напълни, не само започва да тече в тоалетната чиния(но не винаги), а и прелива отгоре. Какви са вариантите в моя случай?Ако се налага да се смени цялото казанче, има ли модели, които са качествени и да не предполагат нова смяна след няколко месеца с все тоалетния блок?Благодаря и приятен ден!

  • Здравейте, не се налага смяна на тоалетното казанче, трябва да се смени само поплавъка и нещата ще се оправят. Приятен ден.

 9. Искам да Ви попитам,при достигане на зададеното ниво ,при затваряне на клапана,се получава хидроудар,който разруши водопровода в къщи,като тръбите звънят.Преди смяната на старото казанче/чугунено/ с новото/пластмасово/ с долен вход,на старият водопровод не е имало такива проблеми.на водопровода в сервизното помещение съм поставил 2 манометъра до 10 атм.-на студената и топла вода и при хидроудара стрелките им излизат извън обхвата.Помешението е последна точка на водопровода.Монтирах редуцир вентир за вода,като свалих налягането на 3 атм.Известно време нямаше течове от тръбите,хидроударите са с по-малка интензивност,като пак протече водопровода.Дайте ми съвет,без разрушаване на стените как да запуша теча.Входното налягане е 6-7 атм.Надявам се на отговор, Стоян.

  • Не закрепени или слабо закрепени водопроводни тръби са причина за силни шумове и се повреждат много бързо. Друга причина за шумове са повредени гумички на крановете, неправилен монтаж на помпи, тоалетни казанчета, всичко това причинява хидравлични удари.

   Шумовете, които се получават във водопроводната мрежа са в следствие на скоростта, с която водата преминава през тръбите и въздуха, който е в тях. Най-силен е шумът от неизправен уплътнител на крана, тъй като водата преминава през стеснение и по този начин завихря посоката си и предизвиква силна вибрация и силен шум, който се предава по цялата водопроводна мрежа. В твоят случай предполагам, че шумът идва от пускащото устройство на тоалетното казанче – пробвай да го подмениш с друг тип пускащо устройство и е възможно шумът да престане. По въпроса, по който ме питаш за теч от водопровода се продава специално лепило, което е двукомпонентно и е от типа на пластелина, и се втвърдява до 45 минути. За да се използва това лепило е необходимо мястото на пробива да бъде добре почистено с шкурка и да не е на връзка, както и тръбата да не е ръждясала в този участък. Надявам се, че съм ти бил от полза в отговора.

 10. ЗДРАВЕЙТЕ,
  И АЗ КАТО ВСИЧКИ ДРУГИ ИМАМ ПРОБЛЕМ С МОEТО КАЗАНЧЕ.ТО ОТ СТАРИТЕ ,ПРИ КОЕТО СЕ ДЪРПА ЗА ДА СЕ ПУСНЕ ВОДАТА.ПРОБЛЕМА Е ,ЧЕ ОТ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ КАТО СЕ НАПЪЛНИ ЗАПОЧВА ДА ТЕЧЕ ОТДОЛУ В ТОАЛЕТНАТА ЧИНИЯ.СМЕНИХ ПОПЛАВЪКА,НО ДОКОЛКОТО РАЗБРАХ ПРОБЛЕМА Е В УПЛЪТНЕНИЕТО КОЕТО Е КЪМ УСТРОЙСТВОТО ,КОЕТО ПУСКА ВОДАТА .БЯХ ГО ЗАКРЕПИЛА ТАКА,ЧЕ ДА НЕ ТЕЧЕ И НЕ ПОЛЗВАХМЕ КАЗАНЧЕТО,НО СЕГА КАТО СЕ ДИГНЕ ПОПЛАВЪКА ТЕЧЕ ПОВЕЧЕ ВОДА ОТКОЛКОТО КАТО Е ДОЛУ . МОЖЕ БИ СЕ Е ПОВРЕДИЛ. ЛОШОТО Е ,ЧЕ СПИРАТЕЛНИЯ КРАН Е МНОГО СТАР И НЕ МОЖЕ ДА СПЕ ВОДАТА ДОКРАЙ И СЕГА СИ ТЕЧЕ БЕЗ ДА СПИРА.ТРЯБВА ДА НАПРАВЯ СПЕШЕН РЕМОНТ,НО НЕ ЗНАМ КАКЪВ Е НАЙ- ЛЕСНИЯТ ВАРИАНТ.ДА СИ КУПЯ НОВО КАЗАНЧЕ ,ИЛИ ИМА И ДРУГА АЛТЕРНАТИВА.ЩЕ СЕ РАДВАМ АКО МЕ НАСОЧИТЕ КАКВО ДА НАПРАВЯ. НЕ ЗНАМ ДАЛИ ОБЯСНИХ ПРОБЛЕМА ТОЧНО И ДАЛИ СТЕ МЕ РАЗБРАЛИ ,НО ЩЕ СЪМ МНОГО БЛАГОДАРНА АКО МИ ОТГОВОРИТЕ.
  ЛЕК ДЕН!!!

  • Здравейте, ако вашето казанче е чугунено, най-добре е да се подмени. Има такива пласмасови на санитапласт, които се монтират горе. Ако обаче казанчето е пластмасово може да се ремонтира.

 11. Здравейте!Проблема на моето казанче /пластмасово е/ е сходен с този на Деси.Като се напълни,започва да тече в тоалетната чиния,а механизма за пускане на водата не работи при пълно казанче,така,че за да си пусна водата,трябва да махна капака и да я пусна от там.Не съм запозната с частите,но мисля,че ще ме разберете за какво става въпрос.Когато казанчето е празно,механизма работи.Тъкмо мислех да купувам друго и случайно попаднах при вас.Ще съм Ви много благодарна ,ако ми отговорите.
  Милена

  • Здравейте, от това което казвате за тоалетното ви казанче, разбирам че има два проблема, единият е смяна на поплавъчното устройство, а другия е свързан с ръчния механизъм за пускане на водата. Не е необходимо да купувате ново казанче, това може да се ремонтира. По принцип тоалетно казанче се подменя само ако има счупен корпус.

 12. Здравейте, моят въпрос е по странен си мисля. работи си моноблокът, зарежда , изпразва се …само че въпреки че е голям, то водата излиза не наведнъж със сила а постепенно. Освен това не се появява и ефект на засмукване т.е. като се напълни тоалетната чиния с вода, да стане вакум и да вкара всичко в тръбите. Може би модела му е такъв си мислих на моноблока, но баща ми е със същия ( купихме ги заедно) и при него при пускане на вода се получава някакво направо торнадо . На какво може да се дължи при мен?

  • Първо се извинявам на всички които сте ми писали за забавените отговори.
   По вашия въпрос за тоалетното казанче – необходим е реглаж на пусковия механизъм, за да се оправи проблема.

 13. Здравейте,
  тоалетната ни е с вградено казанче. От известно време обаче след като се напълни и поплавъка е в горно положение продължава да капе – впоследствие резервоара се пълни до горе и започва да прелива през чинията. Прегледах всички уплътнения на арматурата, но никъде не видях проблем – всички части са здрави и ненанаранени. Може ли съвет какво друго да предприема?

 14. Здравейте,

  От скоро се преместихме в нов апартамент, където има моноблок. При нанасянето не течеше вода в казанчето, след което хазяйката извика водопроводчик, който е казал че казанчето е било запушено и е оправил проблема. Но 1 седмица по-късно проблема е същия. За съжаление дори не мога да го разглобя, защото се притеснявам да не счупа някоя част, ако приложа повече сила. Има ли някакъв механизъм, който да го отваря? И като го отворя къде може да се е запушило? Моля Ви за съвет. Благодаря предварително!

  • Здравейте, най-правилното е да извикате майстора който го е ремонтирал да го оправи. Ако разглобиш сам тоалетното казанче, има вероятност да не можеш после да го сглобиш. Най-добре е да се подмени целия поплавък а не да го разглобяваш. Успех!

 15. Моноблок – фаянс. Проблемът е следния:При нормално напълнено тоалетно казанче и спрян приток за пълнене (нормално сработва), леко протичане на вода до тоалетната чиния отвън. При опипване под дясната страна на притягащия винт има сълзене и капки вода. За мене причината е в уплътнението на винта към казанчето. Въпросът е къде да видя схема на такова тоалетно казанче, къде да търся уплътнения за подмяна. Защото, ако се окажа прав, би следвало и да има резерва за подмяна.

  • Здравейте, може и да се окажете прав за теча. Болтовете обикновено ги продават в комплекта с арматурата за тоалетно казанче моноблок във всяка железария. Питайте за комплект болтове за закрепване на тоалетно казанче към тоалетната чиния, ако ги намерите купете ги, и ги сменете комплект с уплътненията. Успех ви желая!

 16. Здравейте,
  WC порцеланов моноблок Porcher на около 9 години. Сменихме поплавъка със съвсем нов, но при напълнено казанче има непрекъснат слаб теч в чинията. Какъв според Вас е проблемът?

  • Здравейте, ако теча е само при пълно тоалетно казанче, необходимо е да намалите водата в казанчето, като реглажа се извършва от поплавъка. Успех!

 17. Здравейте, от гр. София съм и имам следните проблеми от няколко дни , под тоалетната чиния между нея и пода има гумено уплътнение и е започнало да пропуска вода. Не виждам откъде тече и пукнатини по тоалетната чиния няма. А също така като увелича водата да се пълни по бързо казанчето, започва да тече вода в тоалетната чиниия и не спира докато не затворя малко кранчето откъдето се пълни казанчето.Моля за Ваш съвет и предварително благодаря.

  • Здравейте, първия теч от тоалетната чиния /предполагам/ е от маншона на чистата вода или маншона на мръсната вода. Втория теч – ако поплавъка подлежи на реглаж – регулирай го, ако не подлежи на реглаж – смени го. Успех!

 18. Здравейте,
  Прочетох с голям интерес коментарите и проблемите описани по-горе. Проблемът при мен е малко по-специфичен: Имам вградено казанче което закупих преди 5 години и което сега се оказва куча марка и за което вече не се намират резервни части. От скоро забелязах че външната стена на банята (от към стълбището на блока се мокри). Помислих че става въпрос за теч от тръбата за мръсната вода. Разкъртихме стената на банята откъм стълбището и се установи че не е проблема в канала а във вграденото казанче. Когато казанчето пълни през деня, поплавъка се вдига и спира водата до определеното ниво. Дотук добре, само че през ноща, явно заради намаленото потребление налягането по тръбите се вдига и започва да пълни още вода което води до вдигане на нивото с още 2-3 см. но под нивото на преливната тръба която е за изпускане на водата в тоалетната. Тогава се получава теч от дясната страна на казанчето (по моя преценка) и започва да капе отвън което води и до мокренето на стената. Въпросът ми е следния: Има ли по принцип външен преливник на вградените казанчета и това нормално ли е и ако не, а се отнася за някакво спукване, може ли да се залепи? Опитах се да регулирам поплавъка но като се регулира или се спира входната вода (спира да пълни) или започва да пълни още повече. Молбата ми е да питам дали механизма може да се профилактира по някакъв начин защото не ми се иска да къртя нова баня за да сменям казанчето.

  • Здравейте, от това което казвате, разбирам че, поплавъчното устройство е за смяна. Ако желаете, свържете се с нас за да го подменим.

 19. Здравейте,
  Имам проблем с моето тоалетно казанче. Пластмасово е, пропуска вода отстрани, там където е меката връзка за чистата студена вода. Там има нещо като пластмасова връзка, за която се завинтва металната гайка. Именно там иглежда е спукано. Може ли да се подмени тази част или трябва ново?
  Благодаря предварително за отговора.

  • Здравейте, да може да се подмени – това е поплавъка. Той се сменя и всичко е наред. Успех!

 20. Здравейте,
  Смених поплавъка на казанчето /порцеланово/, но не спря да капе вода в тоалетната чиния, не знам какво да направя. Предполагам, че уплътнението изпуска, но в железарията ми казаха, че нямали такова!
  Дайте ми съвет!

  • Здравейте, по принцип уплътнения се продават, но трябва да е същото, ако го намерите и го смените може пак да прокапе. Другият вариант е да смените пускащото устройство. Вие преценете.

 21. Здравейте!
  Предстои ми закупуване на тоалетен моноблок. Препоръчайте, моля производител или модел който и с малкото и с голямото количество вода със сигурност идеално ще си върши работата, за която е предназначен, подчертавам – с ЕДНО натискане на спусъчния механизъм. Харесвам оттичане тип „торнадо“, но не знам кои модели го притежават. Страхувам се да не попадна на такъв с функция единствено като на „миксер“ или „лейка“ (визирам турските на Serel). Все пак нямам никакво желание да робувам в последствие на кофата с допълнителна вода. Между другото насочил съм се към сериите на Kolo, но дали не греша? Моля за мнение!
  Благодаря предварително!

  • Здравейте, благодаря за доверието което ми оказвате при вашия избор на моноблок. Не бих си позволил да ви дам такъв съвет, тъй като няма нищо трайно и вечно, казват че по-скъпите вещи са по добри, но според мен има и изключения от това правило. Лично мога да ви кажа следното: независимо от марката и модела на моноблока, за него има резервни части /говоря не за оригинални/, които могат да свършат добра работа при евентуален ремонт. Доколкото за оттичането на водата – повечето пускащи устройства се регулират и дори да има малко вода в тоалетното казанче, тя изтича обилно. Оставам вие сам да си вземете решението при избора. Успех!

 22. Здравейте.Имам проблем с пластмасовото ми казанче.То е от старите модели което се натиска от страни.Значи като се изтече водата си се пълни нормално,но след като се напълни,почва да тече в чинията..Бихте ли ми казали какъв е проблема?

 23. Нашият моноблок има следния проблем– започва да изтича незабележимо вода в тоалетната чиния веднага щом започне да се пълни казанчето.Открих проблема по увеличената сметка за вода и странното шумолене от зареждане на казанчето без да е пускана водата. Поставих суха тоалетна хартия в чинията при изхода на казанчето и тя се намокри веднага в началото на пълненето му. При пълно казанче и затворен кран,същото се изпразва за около 1/2 час.

  • Здравейте, на вашето тоалетно казанче, пускащото устройство е за смяна.

 24. Извинявам се , взех си поплавък за тоалетно казанче, което е от старите модели, но не разбирам как да си го монтирам. Бихте ли ми обяснили моля?

  • Здравейте – 1. Спирате водата 2. развивате гайката която е навита на поплавъка 3. Развивате следващата гайка, която държи поплавъка към тоалетното казанче 4. Изваждате стария поплавък и по обратния ред монтирате новия поплавък, след което пускате водата. Успех!

 25. Здравейте, имам моноблок, отвих дозатора за пускане на водата в казанчето и свалих капака, но когато се опитах да го завия не можах? Предварително благодаря!

 26. Здравейте! От преди около година и половина живеем в нова кооперация, а в банята имаме поставен моноблок на фаянс, от серията „happy bath“. Още от самото начало тоалетното казанче видимо кондензира, което наложи да поставим празни кутии под него. Независимо от това, пред гърнето постоянно се образува локва, което е супер неудобно. Писах на представител на фирмата, отговорът бе, че причината е много студената вода. Вярно е, че водата е студена, но съседите ми с казанчета от други марки нямат подобен проблем. Вашият коментар? Може ли да си решим проблема?

  • Здравейте, това което мога да ви кажа е да проверите дали теча не идва и от изходящата тръба за мръсната вода на тоалетната чиния при пускане на водата.
   Проблема с конденза е много неприятен, имал съм един единствен случай като вашия, но това което ми направи впечатление че в помещението беше много задушно и нямаше вентилация, и конденза по тоалетното казанче се образуваше още преди казанчето да се напълни до-горе. Обикновенно водата е по студена на по-долните етажи и конденза е по-голям и това е разбираемо.
   Продават се тоалетни казанчета с вътрешна изолация от стиропор срещу конденнза, но не знам за моноблок и не съм виждал. Това е което мога да ви кажа по въпроса, дано да ви е от полза.

 27. Здравейте, тия мои съседи от входа бяха спрели централно студената вода и след като дойде едно голямо правоъгълно като кутийка с дупка се отдели, към него има и една малка джаджа, от която пък някакво силиконово парченце се откъсна, беше за запушване на някаква дупчица. В резултат тоалетната се наводни, защото казанчето се беше препълнило и преля и сега сме спрели водата към него, но от една тръба вътре продължава да си тече. Какво да правим? Пластмасово е казанчето,това от налягането на водата ли стана?

  • Здравейте, „асансьора“ на поплавъка се е откачил и се е изхлузил от тръбата по чиято ос се движи. Трябва да го монтирате отново, ако не можете да се справите, купете нов поплавък и подменете стария.

 28. Имам пластмасово тоалетно казанче с бутон отгоре , разделен на две- за пълно и 1/2 изпразване . Свалих капака за подмяна на пълнещото устройство с поплавък . След подмяната резбата на бутона не стига до горния край на изпразващият механизъм , който изобщо не съм пипал и не мога да затворя капака . Ще ви бъда благодарен за идеи , предварително ви благодаря.

  • Здравейте, изпразващия механизъм на тоалетното казанче също подлежи на реглаж. Обикновено има щипки от двете страни на изпразващия механизъм – откачате от едната страна и издърпвате нагоре /за да повдигнете механизма/ и пак закачате щипката, и така и от другата страна. Успех!

 29. Здравейте! Направих това, за което ме съветвате, но когато издърпам нагоре и започна да завивам бутона, клапата на изпразващия механизъм отваря и изтича водата.

  • Здравейте, някои от изпразващите механизми отгоре имат още един реглаж, който е на резба, като развивате се дига нагоре и обратното. Постарайте се с двата реглажа, които ви казах да оправите тоалетното казанче. Ако имате този допълнителен реглаж, върнете с щипките първоначалното положение на изпразващия механизъм и с горния реглаж го оправете.

 30. Здравейте! Благодаря Ви за точните указания! Справих се успешно с ремонта на тоалетното казанче.

 31. Добър ден, за много години. Имам моноблок, в който водата не спира при напълване и прелива. Поплавъка остава под водата и не затваря механизма. Може ли да се смени целият механизъм или как може да се поправи? Благодаря.

   • Благодаря за съвета, смених поплавъка с нов вид, не с балон, а вертикално подвижна част. Поради липса на достатъчно място, трябваше да го монтирам в другият отвор на моноблока, за което се наложи да удължа меката връзка.

 32. Благодаря на създателите на тази статия от blog.otpushvam.com и решението им да дават тези съвети, въпреки, че те извършват тези услуги!
  Прочетох написаното, открих проблема си и успях да си ремонтирам тоалетното казанче успешно! Разгледах от части и основния сайт, там също има богато съдържание за водопроводни и канализационни проблеми, дават се съвети в коментарите и има интересни теми, като се надявам и там да получа професионални отговори или да получа необходимата информация. Благодаря още един път, поздрави Киров.

 33. Здравейте! Днес купих нов механизъм за тоалетно казанче производство на Севлиево.
  На старият му се беше скъсала мембраната и като се напълнеше казанчето не спираше водата, а продължаваше да изтича още поне минута през отвора на камбаната. Вкарах тръбичката 3/8 през страничния отвор, нанизах шайбата от комплекта и завих гайката. После подвързах с гъвкава връзка и пуснах водата. Казанчето се напълни и изключи нормално. За мое удивление обаче започна да капе вода от външната страна точно между крепежната шайба и гайка на механизма! Погледнах вътре – нивото на водата бе поне 4-5 сантиметра по ниско от отвора. Откъде идва тази вода след като връзката на тръбичката с гъвкавата връзка не капе? Моля помогнете!

  • Здравейте, две са причините или поплавъчното устройство (тръбичката) е спукано или гайката от вътре не е стегната. Дано да си стегнал меката връзка.

 34. Здравейте! Благодаря за отговора! Днес оправих проблема – тръбичката с резбата се оказа не дозалепена и от там сълзеше. Залепих я в основата с лепило за PVC, и всичко се оправи.

 35. Здравейте! При мен съществува следният проблем, когато се напълни казанчето с вода започва да тече в тоалената чиния. Тоалетното казанче е порцеланово модел на Видима-Севлиево. Мисля,че незадържа вода като причината според мен е някакво уплътнение. Моля Ви за професионален съвет! Предваритело благодаря!

  • Здравейте, ако докато тоалетното казанче се пълни няма изтичане на вода в тоалетната чиния, това означава, че поплавъка е за смяна. Ако обаче водата тече в тоалетната чиния и при пълненето на казанчето – уплътнението на пускащия механизъм е за смяна или целия механизъм.

 36. Здравейте,
  Имам вградено тоалетно казанче Коло. След като пусна водата казанчето се пълни и водата започва да тече в тоалетната чиния. Моля да ми кажете какъв е проблема, защото ми се случва за 3 път и хората от Коло ми казват, че мембраната се запушва понеже водата е кофти и я сменят? Дали това е проблема или може би е нещо друго?

  • Здравейте, ако докато се пълни тоалетното казанче, вода не тече в тоалетната чиния – това означава, че поплавъка е за смяна. Ако тече и при пълнене значи колегите от Коло са прави.

 37. Здравейте! Надявам се да помогнете и на мен. Нямах време да изчета всички коментари, но разбрах, че успешно помагате и то задочно на хора като мен. Моето тоалетно казанче беше от пластмасовите,с ръчка встрани за пускане на водата. След като няколко пъти виках майстор, реших да купя ново за да ми излезе по-евтино. Купих пак от същия вид – бежово, пластмасово, НП-1. Не ми попълниха гаранционна карта, но аз и не знаех, че ще имам някакъв проблем. Оказа се сериозен при липсата ми на технически умения. Повиках мой близък да го сглоби, оказа се с различно устройство от старото. Той се опита да направи нещо, но когато го поставихме, водата така си и изтичаше, буквално шурти. Явно при монтажа нещо не е наред. А в брошурката нямате указания кое как да се сглоби. Явно за вас не е толкова трудно, но ето, че се оказва проблем. Освен това казанчето не се пълни догоре и водата издава много неприятен шум при пълненето. Можете ли да ми помогнете?

  • Здравейте, да мога да ви помогна, но вие кажете как да стане? Не знам какво сте объркали? Вие можете ли да направите снимка на тоалетното казанче отвътре? И да ми я пратите.

 38. Здравейте,
  Клозетното казанче е моноблок.
  Пълнещото устройство е същото като на снимката на първа страница на сайта.
  След ремонт на уличният водопровод го почистих основно. При сглобяването му отново, водата не спира да тече при пълнене. Предполагам съм го сглобил правилно. Палецът който се притваря от поплавъка не спира пълненето. Каква може да е причината?

  • Здравейте, не сте го сглобили правилно, огледайте механизма на поплавъка който спира водата.
   Преди да монтирате поплавъка на тоалетното казанче, го пробвайте чрез надуване през тръбичката от която влиза водата, като същевременно дигнете поплавъчния механизъм нагоре т.е. затваряте притока и така докато го оправите. Ако не се справите, сменете го с нов.

 39. Здравейте, аз имам следния проблем. При пълнене на казанчето на моноблока на Видима със странично влизане на водата. Мисля че е от новите взел съм го преди 3г. Та когато се напълни с вода започва да прелива и да тече вода в тоалетната чиния и не спира. Когато спра водата за момент и после пак я пусна от крана то не тече до следващия път, когато пак натисна бутона за пускане на водата.

  • Здравейте, поплавъка не затваря добре. Погледни дали не опира някъде. Поплавъка трябва свободно да се движи. Регулирай го на по-ниско ниво да затваря и тогава пак пробвай. Успех.

 40. То май е на най ниското ниво, ама забравих да кажа че и до казанчето има постоянно вода, не знам дали беше важно да кажа.

 41. Здравейте,става въпрос за моно блок KOLO. Oт скоро започна да пълни много бавно. Опитвам да регулирам от голямата гайка с мембранката, но не се получава? Моля,за помощ. Предварително Ви Благодаря!

  • Здравейте, да не би да са спирали водата? И след пускането да са попаднали боклуци? Ако е това причината трябва да се почисти поплавъка.

 42. Не, водата не е спирала. Въпреки това разглобих целият поплавък, почистих всички възможни части и пак нищо??? Дали проблема не е в мембранката? Или да сменям целия поплавък?

  • Здравей, като откачиш меката връзка от поплавъка, пробвай дали имаш налягане от водопровода. Ако имаш, сменяй поплавъка, ако нямаш търси причината в кранчето /ако имаш такова/ или в меката връзка. Успех!

 43. Здравейте! Надявам се на помощта Ви, след като прочетох професионалните коментари по-горе! Нашият моноблок е порцеланов на Видима и се появи следния проблем – започва да изтича слабо вода в тоалетната чиния веднага щом започне да се пълни тоалетното казанче. Разглобих го и отново го монтирах, като почистих уплътнението в долната му част. В момента има слаб теч в началото при пълненето, който после спира, но притокът на вода в казанчето е доста по-слаб отпреди. Разглобих и поплавъка, където забелязах, че уплътнението на клапата за спиране притока на водата има малка дупка, но това не пречи при спирането и. Как да регулирам по-бързото пълнене или налягането е слабо? Благодаря!

  • Здравейте, именно тази малка дупка на уплътнението на поплавъка е причината за бавното напълване на казанчето.

 44. Здравейте. Имам тоалетно казанче с бутон отгоре, разделен на две – за пълно и 1/2 изпразване. Проблема е, че мога да използвам бутона само за пълно изпразване, а когато използвам 1/2 бутона, той става потънал без да се връща обратно. Може ли да ми дадете насоки и съвети при отварянето на казанчето. Как точно да повдигна порцелановия капак и как да ремонтирам бутона. Благодаря предварително.

  • Здравейте, капака се маха като се развие бутона /ако е от този модел/, ако не става махни двете бутончета и отдолу трябва да има винт. Като го развиеш ще махнеш капака. Двете бутончета отдолу имат оси, които трябва да легнат върху бутоните на пускащия механизъм при монтажа. Успех!

  • Здравейте. Аз имам същият проблем. Нямам проблем с отварянето на казанчето. Преди време имах проблем само когато използвах бутона за пълно изпразване. Той не се вдигаше, а оставяше потънал. Оправях го, като го почуквах отгоре. Но вече и това не помага. След като даже и да го повдигна, след като го натисна все едно няма вакум. Свободно пада. Тотално мъртъв бутон. Сега използвам само бутона за 1/2 изпразване. Но преди няколко дни и той отказа. В смисъл, че се вдигаше но пък нямаше вакум, свободно падаше. Започнах да махам бутончетата за да развия пусковия механизъм. И не знам как но започна във бутона за 1/2 изпразване да има вече вакум и да мога да давам сила на водата да се изтича в казанчето, но пък сега потъва и не се вдига. Какво можете да ми кажете по въпроса?

   • Здравейте, като махнете бутончетата и развиете болта за да махнете капака /ако съм разбрал правилно за вашия тип тоалетно казанче/, вижте тези оси на които лягат бутоните, дали надолу не са откачени, това може също да го проверите като ги натискате – дали повдигат клапата на пускащия механизъм – там някъде ви е повредата. Успех!

 45. От къде мога да си закупя гумичката (мембраната), която спира и пуска водата в механизма, който сте показали на снимката на ,,видима,,?

  • Здравейте, преди години съм търсил тази гумичка и не я намерих /ако някой знае дали се намират да пише/, затова сменям целия поплавък.

 46. Здравейте,
  Моя случай е следния: Имам порцеланово тоалетно казанче. От няколко дни водата в него се пълни много бавно – необходими са около 8-10 минути докато се напълни и устройството, което вкарва водата в казанчето вместо да има силна струя; пръска много финни капчици сякаш се е запушило. Възможно ли е това и как да реша проблема? Преди това казанчето се пълнеше за 30 секунди. Благодаря ви 🙂

  • Здравейте, запушването се получава след спиране и пускане водоснабдяването. Трябва да развиете гайката на водопроводната връзка към поплавъка, възможно е там да имате филтърче, което трябва да почистите. Ако няма, сваляте поплавъка разглобявате го и го почиствате, после по обратния ред го сглобявате. Успех!

 47. Здравейте,
  имам следният проблем: смениха ми водомера и от тогава казанчето не се пълни, въртях всякакви кранове и прочие, отварях самият блок да погледна механизма да не би нещо да се изисква като начален старт… Не успях да реша тази дилема въпроса е какво може да се направи? Дали е проблемът в механизма или по скоро е проблем с налягане по тръбите? Как да тествам механизма, за тръбите ясно? Благодаря предварително.

  Поздрави
  Никола Антонов

  • Здравейте, поплавъка ви е за почистване, попаднали са боклуци при смяната на водомера.

 48. Здравейте, скоро си купихме пластмасово тоалетно казанче с един голям бутон отгоре. Вътре е шумоизолиран със стериопор. Сглобихме го, но когато го пуснахме водата течеше едвам едвам, обливаше цялата чиния но я нямаше тази сила на струята.Какъв може да е проблема. Предварително благодаря.

  • Здравейте, издърпайте тръбата която влиза в тоалетната чиния /идваща от тоалетното казанче/ малко навън /около 2-3 см./.

 49. Здравейте, имам тоалетно казанче тип за вграждане и не съм много на ясно как да сваля предния капак, тъй като от както спираха водата, след това на казанчето няма вода. Благодаря Ви.

  • Здравейте, ако сте с вградена структура на тоалетното казанче от бутона за пускане на водата се отваря и вътре са механизмите. Бутона са хваща отдолу и се повдига нагоре и така се откача, вътре има кран за спиране на водата и след като я спрете можете да свалите пускащото устройство и да го почистите, но внимавайте да не счупите нещо!

 50. Здравейте, проблема е следния, имам теч под тоалетната чиния, от какво може да е, от конденз, от пукната тоалетна чиния. Ако съм пробил с някой от дюбелите мръсния канал, дали минават някакви тръби по пода които може да съм пробил. Някакви съвети от вас.

  • Здравейте, провери маншоните за чистата и мръсната вода, които са на входа и на изхода на тоалетната чиния, дали не тече от тях като пускаш водата.

 51. Здравейте, аз имам казанче което е на Видима и е вградено. Почти не е ползвано, защото етажа беше в ремонт и така остана няколко години. Сега когато решихме да ползваме тоалетната се оказа, че когато се пуска голямата вода тръбата с клапата за затваряне си остава всеки път в крайно горно положение и не пада. Механизма се състои от две жила свързани с крачета които я бутат нагоре. Не знам дали към този механизъм не трябва да има нещо свързано с рамото на поплавъка, който спира водата така, че когато отворено и е в горно положение да го бута и да пада. Струва ми се, че това рамо трябва да има продължение и от другата страна и че има нещо счупено. До самото краче на голямата вода има едно друго което не е свързано с нищо и не знам за какво служи. Интересното е че когато е на сухо клапата пада винаги. Единствено остава горе когато се напълни с вода и я пусна.

  • Здравейте, доколкото се разбира от написаното, бутона за пускане на водата се състои от две части – 1/2 и за цялостно изтичане на водата. Последния не работи – опитайте се да го регулирате като му намалите хода т.е. по-малко да повдига пускащия механизъм. Успех!

 52. Здравейте. Имам пластмасово казанче, от старите, с палец вдясно. След пускане на водата палеца не се връща и водата продължава да изтича в чинията. Трябва да се повдигне ръчно, за да се спре теча. Може ли да се отстрани проблема, без да се закупува ново и ако да, бихте ли ми обяснили какво трябва да направя. Благодаря предварително

  • Здравейте, махнете капака на тоалетното казанче – отгоре ще видите една „кръстачка“ /хваната на четири места за корпуса на казанчето/ с отвор в средата, при натискане за пускане на водата, тръбичката с клапата отдолу лагерува в този отвор. Ако тази кръстачка се откачи от едната страна – тръбичката при натискане за пускане на водата заяжда и не може да се върне обратно. Опитайте се да сложите кръстачката на мястото й /има легла/, ако се откача лесно, залепете ги с лепило за пластмаса. Понякога ъглите на кръстачката или леглата се чупят и ще е трудно вие да ги оправите. Успех!

 53. Искам да се опитам да поправя сама вградено тоалетно казанче. Дали ще може да ми помогнете?
  От известно време се пълни много бавно с вода и не изтича с необходимата сила. На фаянс е. Още е в гаранция, но ми казаха, че проблемът не е гаранционен. Имало цедка на входа за пълнене на водата и тя трябвало да се почисти. Но ми искат 25 лева за това. Струва ми се много, но пък се страхувам да не разваля нещо ако опитам сама. Дали да пробвам или да извикам майстори първо да видя как става. Сега ме е много яд, че сложих вградена структура. Само 2 год. е ползвана и проблем. Много се страхувам да не се наложи къртене.

  • Здравейте, ще ви е трудно да се справите сама. Иначе, бутона за пускане на водата се повдига нагоре и се отчака, после се развива решетката с две винчета, на която лежи бутона и трябва да има още една преграда която трябва да извадите. На меката водопроводна връзка от горната страна има кранче, откъдето да спрете водата а от долната страна развивате гайката на меката водопроводна връзка и вътре трябва да извадите филтърчето и да го почистите и после по обратния ред сглобявате. Успех ако решите сама да се справите /може пак да питате/.

 54. Здравейте, имам постоянен теч в тоалетната чиния на какво се дължи, казанчето е Vidima разглобих го и пак не мога да намеря проблема. Ще ви бъда много благодарен.

  • Здравейте, след като пуснете водата и докато казанчето пълни тече ли в тоалетната чиния?

 55. Здравейте, имам вградено тоалетно казанче kolo technic от известно време, когато се натисне големия бутон водата тръгва, но спира с неговото пускане. Не изтича всичката вода. За да изтече трябва да се държи бутона натиснат. Със малкия бутон този проблем го нямам.Благодаря Ви предварително.

  • Здравейте, може би трябва да се увеличи хода на лостчето на големия бутон.

 56. Не откривам такава възможност. Това трябва да стане с активатора, но той е с фиксиран ход. Благодаря.

  • За да затваря значи има малък ход на отваряне на клапата. Свали бутона и огледай като пускаш водата.

 57. Здравейте! Проблема ми е следният: От тоалетното казанче /порцеланово/ монтирано на стената, до тоалетната чиния има входяща Г образна пластмасова тръба, която смених с нова. Нова ми е и цялата пластмасова арматура в самото казанче! Но имам един непрекъснат теч във вид на капки, който излиза от връзката на тръбата с казанчето! Там има шайба с гумен уплътнител,както и два тънки гумени пръстена! Навил съм и допълнително лента по резбата на тръбата, която влиза в казанчето, стегнал съм добре шайбата, но не спира да капе! Проверих да не би на дъното на порцелана да няма шупла, или да е пукнато, но всичко е наред! Някакъв допълнителен гумен уплътнител да сложа, още един гумен пръстен ли? Ще Ви бъда благодарен ако ме посъветвате какво да правя че, ми омръзна с тази тава, която съм сложил да се пълни с вода и изхвърлям непрестанно…

  • Здравейте, преди да навиете тръбата за казанчето – вкарвате в тръбата гайката, след нея пластмасов пръстен /скосената част на пръстена към тръбата/, след това гуменото уплътнение и тогава завивате към казанчето. Никакви ленти /кълчища/ не се навиват! Успех!

 58. Здравейте. Имам пластмасово тоалетно казанче с пускане отгоре вдясно. При пускане на водата не става пълно обливане на чинията и налягането на течащата вода е слабо, което влошава съществено хигиената. Какво трябва да се направи?

  • Здравейте, да не би тръбата от тоалетното казанче, която влиза в тоалетната чиния да е вкарана много навътре? Издърпай я малко и пусни водата!

 59. Имам проблем с тоалетното казанче на моноблока „Видима“. Водата не се налива в казанчето както трябва. Проверих гумената мембрана за пясък – чисто е. Махнах мемраната и пуснах водата. Водната струя е под налягане. Това ме кара да мисля, че причината не е от запушване с боклуци. Въпреки това казанчето не се пълни. Завъртях и регулирата пръчица – отгоре със зъбчатата пъпка за да пораздвижа системата. Въпреки това няма резултат.
  Тук беше казано, че трябва да се удари по поплавъка. Не е ли шега? Как някои от вас са решили проблема?

  • Здравейте, като отвориш казанчето пусни водата и виж дали поплавъка слиза надолу. Ако не слиза бутни го надолу и водата трябва да тръгне. Ако това е така трябва да свалиш поплавъка и да го почистиш така че да се движи свободно. Ако обаче поплавъка се движи но не пълни – смени го с нов. Успех!

 60. Много Ви благодаря за съвета!
  Имам една молба. Дали разполагате със схема или със снимка на поплавъка. Знам, че -звучи смешно, но искам да уточня за себе си. Палеца на поплавъка, който е свързан с дюзата, дали стои свободно над „макаричката“ на регулиращото устройство или влиза в нея. Когато палеца е над „макаричката“ водата в казанчето прелива. А когато палеца е в „макаричката“ казанчето не се пълни, а дюзата само съска.
  Благодаря предварително.

  • Здравейте, вие трябва да изпратите снимка на вашия поплавък /защото има различни модели/, за да ви кажем дали може да се поправи и да купувате нов.

 61. Благодаря Ви за вниманието г-н Администратор!
  Накратко,
  поплавъка представлява отвесна тръба върху която като асансьор се движат две кубчета ( същински поплавъци ),
  поплавъците спират водата като натискат „палец“,
  основата на палеца е върху винт с дюза, където се намира гумена мембрана,
  връзката на палеца се осъществява с ос (регулираща нивото на водата в казанчето),
  В случая ме интересува дали при монтажа на палеца (при завинтването му към входната тръба, където е гумената мембрана) палеца остава върху същинския поплавък (опира се към него) или влиза в една джаджа приличаща на макара.
  Това е.
  Мисълта ми за схема или снимка идва от това, че искам да видя аналогично как изглежда този асансьорен поплавък в монтиран вид. Дали не съм допуснал грешка при монтажа. Защото ми се наложи да проверя дали в гумената шайба- мембрана няма камъчета и свалях винта с палеца.

  • Здравейте, схема няма. Има различни модели поплавъци от тези които описваш. Ако не можеш да пратиш снимка, отиди с поплавъка до железарията /намери твоя модел/, и провери дали си го сглобил правилно.

 62. Здравейте, имам вградено тоалетно казанче с бутон за управление Kolo Idol, от вчера при натискане на който и да е от двата бутона няма никаква реакция от страна на казанчето, въпроса ми е как мога да отворя зад панела на бутона, кое се отваря бутона или панела около него, понеже няма друг достъп до механизма?

  • Здравейте, хванете панела отдолу и го повдигнете нагоре и отгоре ще се отвори.

 63. Интересува ме има ли някакви филтри в търговската мрежа като тези на автомобилите за прецеждане на горивото, преди да отиде в горивната помпа или карбуратора? Такъв филтър, поставен преди входа на пусковото устройство би предотвратил попадането на боклуци и песъчинки в казанчето!

  • Здравейте, има поплавъци за тоалетни казанчета, които имат такива филтри.

 64. Проблемът на моето тоалетно казанче е че, като почне да пълни вода, изобщо не се пълни а тече в тоалетната. Няколко пъти се е случвало, но като натиснеш и двете копчета (за икономично и пълно пълнене) се поправяше и спираше да тече, но сега не иска. Какво трябва да направя?

 65. Здравейте!

  От 2004 г. имам монтирани 2 вградени казанчета на оказва се „екзтотичната“ италианска фирма COES. В момента в България вече няма представител, а гуменото уплътнение на буталото на пневматичния бутон на едното казанче се е скъсало.
  В момента през дупката за бутона сме пуснали тел, която е закачена за клапана и го отваря ръчно чрез дърпане, но е доста неестетично.
  Въпросът ми е дали има някаква надежда да се ремонтира бутонът, тъй като размерът на отвора в стената и захващането на външния декоративен панел с бутона е съобразен с параметрите на самото казанче и не е съвместим с нито една от известните ми пневматични системе (GROHE и т.н.)?

  • Здравейте, не мога да ви кажа дали бутонът може да се ремонтира. Трябва да се огледа и ако може да се разглоби вакуумния механизъм, предполагам че може да се намери гумен пръстен.

   • Предполагам, че мога да се свържа с Вас на посочените телефони и да се разберем за посещение?

 66. Здравейте, наскоро монтирахме KOLO с вградена система. От големият бутон при пускане изтича много малко вода и трябва да се задържа всеки път при ползване. Има ли начин да се регулира?

  • Здравейте, да, регулира се. Вътре има има един поплавък, който е свързан за пускащия механизъм. Този поплавък трябва да се свали надолу. Успех!

 67. Здравейте! Имам монтирана нова тоалетна на Видима модел Корона която явно се нуждае от някакво регулиране, защото при пускане на водата тя излиза с голяма сила и пръска седалката. Отстраним ли е този дефект и бихте ли ми обяснили как да се справя с него? Благодаря предварително!

  • Здравейте, да отстраним е проблема. Изпразващия механизъм трябва да се регулира да отваря по-малко клапата. За да ви дам повече информация, ще ми трябват две снимки на тоалетното казанче – едната със затворен капак на казанчето отгоре и другата с отворен капак, пак отгоре на тоалетното казанче. Снимките ги качете тук.

 68. Здравейте и поздрави на всички!
  Временно на този форум се преустановяват коментарите и запитванията, но вашите въпроси можете да зададете на този адрес и там ще получите нашите отговори. Благодарим на всички участващи във форума и се надяваме, че сме ви помогнали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *